Amaia Larrañaga
Amaia Larrañaga
Menú

Dúplex de disseny per una parella jove plena de projectes.

Els propietaris d’aquest dúplex, una parella jove amb molts projectes, assessorats pels nostre despatx, van decidir realitzar el projecte de tota la reforma encara que la execució es realitzés per parts.

El primer que es va executar va ser les portes de pas, la sala i el bany de la planta baixa.

Per a separar l’entrada principal del dúplex amb l’escala cap a la primera planta i la sala, es va construir una porta corredissa de vidre blanc amb un pas molt ampli per a que deixés passar la llum cap al rebedor però a l’hora crear privadesa.

En la paret de la sala, i per a que no es veiés una porta convencional, es va construir un panelat, corregut cap a la paret del passadís. Les portes que tenien accés al despatx i al passadís des de la sala van quedar integrades en el panelat construït, realitzat en una fusta clara per a crear calidesa.

Un cop s’arribava al passadís es va seguir amb la mateixa estètica de les porta però en aquest espai es va voler crear un ambient més divertit i industrial i es va optar per a serigrafiar les portes de pas cap a les habitacions.

Per la reforma del bany de la planta baixa es va agafar l’espai del bany de la planta i del bany de cortesia, que resultaven dos banys petits, i es van unir per a poder aconseguir un sol bany gran i ampli.

Es va realitzar una amplia dutxa per l’ús de la vida diària i una gran banyera per a poder-la gaudir en els moments especials.

L’ambient que es va voler crear va ser d’un estil industrial i pràctic ja que era el bany que hauria de fer servir els convidats i els mateixos propietaris.

Una altra fase de la execució del projecte va ser la de realitzar les obres del dormitori i el bany principal.

Dins el mateix dormitori els hi faltava espai per a emmagatzemar la roba i el mobiliari hi faltava homogeneïtat. Per a solucionar aquests inconvenients es va construir un capçal de llit amb un conjunt d’armaris, tot seguint la mateixa estètica sòbria i a l’hora romàntica, que definia molt bé el caràcter dels clients.

El bany principal també tenia el mateix problema que el dormitori: no tenia un moble per a poder guardar les coses. En aquest cas, i ja que l’espai ho permetia, es va construir un moble de grans dimensions amb una pica gran, construït amb materials càlids i seguint la mateixa estètica sòbria i romàntica del dormitori.

Una següent fase va ser la construcció d’un armari sota l’escala que donava a la primera planta. Per a aconseguir la màxima capacitat i comoditat es va dissenyar que la part inferior fos amb calaixos i la part superior amb portes amb barres interiors, per a poder penjar les jaquetes quan es vingués del carrer.

Com quedava sota l’escala i era un espai fosc, es va realitzar un prestatge un il·luminació led i que també servia per a tenir un espai on poder deixar les claus de casa.

La última fase de realització del projecte va ser en el dormitori auxiliar. Es va voler crear un espai per a que quan vinguessin familiars o amics de visita poguessin tenir un espai privat, però sense renunciar a un us pràctic per part dels propietaris quan no hi tinguessin convidats.

Es va col·locar un sofà-llit i es va construir un arrambador que faria al mateix el servei de capçal quan s’obrís el sofà-llit, instal·lant en la part superior uns prestatges per a poder col·locar molts dels llibres que tenien els propietaris.

Tot el conjunt es va realitzar amb materials i colors lleugers i que donessin calidesa per a crear un espai relaxant on poder estar tranquil llegint o escoltant música.

Localització
Terrassa

Superficie
140 m2

Tipus
Reforma integral d’un dúplex

Serveis
Interiorisme