Amaia Larrañaga
Amaia Larrañaga
Menú

Adaptació de l'accés a l'ascensor d'una comunitat de propietaris per a persones amb cadira de rodes.

Per a accedir als dos ascensors de la comunitat de Mejía Lequerica s’havia de pujar un tram d’escales de de cinc graons. No existia cap accés adaptat per a persones amb mobilitat reduïda, usuàries de cadira de rodes o persones grans.

El vestíbul tenia una entrada antiga de servei que disposava d’una rampa des del carrer però l’accés no superava les escales existents. En aquest espai de servei també existia un bany pel conserge que la comunitat volia mantenir.

La opció que es va triar per a solucionar les barreres arquitectòniques d’aquest vestíbul va ser enderrocar la paret de separació de l’accés de servei amb l’accés de veïns, eliminant el mostrador del conserge i fent un espai obert deixant un vestíbul més ampli i amb més lluminositat.

Amb el cub que es va crear enmig del vestíbul es va conservar el bany del conserge, es va optar per a donar-li un protagonisme fent-lo amb un color de paret que destaqués de la resta però sense que es sabés que dins hi existeix un bany.

La rampa que es va construir es va fer integrada amb la resta del vestíbul que es volia conservar, utilitzant materials de qualitat i amb la mateixa gamma cromàtica. La barana es va construir en acer inoxidable per a que tota ella donés una sensació de lleugeresa.

En la porta d’accés des del carrer per la nova rampa es va automatitzar perquè, per a que la pendent complís normativa, no es va poder realitzar un replà de 1,20 m davant de la porta. D’aquesta manera, tant en l’inici interior com en l’inici exterior es va col·locar un polsador per a que la porta s’obrís automàticament i les persones usuàries de cadira de rodes hi poguessin passar sense haver-se de parar a meitat de la rampa.

Localització
Comunitat de Propietaris

Superficie
100 m2

Tipus
Supressió de barreres arquitectòniques

Serveis
Interiorisme,
Especialista en adaptació